Hatayspor’un Gerilemesi Durmuyor

Bu sezon yine oldukça mütevazı bir kadroyla Süper Lig’de oldukça iyi işler çıkartmayı başaran ve bir dönem ilk 3’ün gediklisi olan Hatayspor, o dönemleri mumla arayacağı bir süreçten geçmeye devam ediyor. Bordo Beyazlı ekip ligin 34’üncü haftasında İstanbul’da sahaya çıktığı maçta Başakşehir karşısında iyi bir performans sergileyemedi ve bulduğu fırsatları da değerlendiremeyince sahadan 3-0’lık mağlubiyetle ayrılmaya razı oldu. Hatay temsilcisinin bu mağlubiyeti galibiyet hasretinin de 5 maça çıkması anlamına geliyordu.

Çok Kötü Gidişat

Bu sezon Süper Lig’de yine oldukça iyi işler çıkartan takımlardan biri olan Hatayspor, ligin ikinci yarısında tabiri caizse tam anlamıyla cepten yediği bir süreçten geçiyor. Bordo Beyazlı takım lige dair odağını tamamen kaybetti ve bu durum sahada tamamen hedefsiz görünen bir takımın oluşmasını sağladı.

Sezonun 34’üncü haftasında İstanbul’da sahaya çıkan Hatay temsilcisi Başakşehir karşısında iyi bir performans sergilemeyi başaramadı. Buna rağmen Turuncu Lacivertli takımı çok bunaltan ve net fırsatlar da yakalayan Ömer Erdoğan’ın takımı sahadan 3-0 mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

Zira bu fırsatları değerlendirmeme konusunda Başakşehir Hatayspor kadar fedakâr değildi ve 3 tane golüyle sahadan net bir galibiyet çıkarmış oldu. Bu bağlamda özellikle Ayoub El Kaabi’nin kaçırdığı golün kendisine ve takımına gerçekten hiç yakışmayacak seviyede bir amatörlük olduğunu dile getirmekte herhangi bir beis yok.

Ancak bu sorun sadece El Kaabi ile alakalı bir durum da değil. Zira takımın genel olarak çok kötü bir performansı var ve bu durumun düzelmesi de sanki bu sezon bitene kadar pek mümkün olmayacakmış gibi gözüküyor.

Hedefsiz Takım

Bir dönem ligin en üst sıralarında yer alan Hatayspor, artık iyiden iyiye Avrupa hedefinden koptu ve takımın herhangi bir hedefi kalmadı. Bununla birlikte Başakşehir maçı kazanılabilmiş olsaydı bu durum tam tersi olacaktı.

Ancak oyuncularla alakalı sorun da tam olarak buradan kaynaklandı. Zira oyuncular sanki bu maçta hedefleri yokmuş gibi oynadılar ve Başakşehir gibi kaliteli bir takım da böyle kötü oynayan bir rakibi cezalandırma fırsatını kaçırmadı.

Ligde uzun bir süredir 3 puana hasret olan takımlardan biri haline gelen Hatayspor adına işlerin iyi gitmediği kesin. Her ne kadar Ömer Erdoğan bu durumu Ramazan ayında oruç tutan oyuncularının da performansının düşmesine bağlıyor olsa da oruç tutan oyuncular sadece Hatay temsilcisinde değil her takımda oluyor.

Bununla birlikte takım sezonun ilk yarısında da İstanbul temsilcisine aynı skorla mağlup olmuştu. Bu bağlamda Ömer Hoca’nın bu ifadesinin taraftar nezdinde çok da geçerli olması mümkün gözükmüyor. Bu sezon pek çok kez bu gibi düşüşler yaşayan Bordo Beyazlı ekip, sezonun geri kalanını artık tamamen formalite icabı oynayacak ve en iyi sıralamada ligi bitirmeyi hedefleyecek.