Hatayspor İstatistikte Kazandı Maçta Kaybetti

Bu sezon Spor Toto Süper Lig’de çok başarılı bir sezon geçiren ve ilk 6’da kendine yer bulan Atakaş Hatayspor, şok bir mağlubiyet aldı.

Spor Toto Süper Lig’in 20. Hafta mücadelesinde mutlak galibiyet için ligin puan tablosunda son sıralarda yer alan Kasımpaşa deplasmanına giden Bordu Yeşilliler, büyük hüsran yaşadı.

Bütün sezonda yalnızca 3 galibiyet alabilen Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig’de ikinci yarının açılış haftasında Atakaş Hatayspor’u 3 golle geçti.

Bu skor sadece Hatay camiası için değil herkes için şok oldu. Zira ligin en az galibiyet alan takımlarından birinin Hatay gibi güçlü bir kulübü yenmesinin yanında, en az gol atan takımlardan biri olarak rakip kaleye 3 gol göndermesi de şaşırtıcıydı.

Ömer Erdoğan ve öğrencileri bu mağlubiyetle Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında kazandıkları krediyi tüketmeyi sürdürdü. Atakaş Hatayspor, son 9 maçında yalnızca 3 kez galip gelip 9 puan aldı. Diğer maçların hepsini kaybetti.

Herkes Kasımpaşa maçının bir çıkış olmasını beklerken yaşanan bu mağlubiyet derin soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Peki Atakaş Hatayspor, nasıl oldu da Kasımpaşa’ya mağlup oldu? Gerçekten bu kadar kötü mü oynadı? İstatistikler bize bu soruların cevabını verecek birincil kaynaklar olabilir. Birlikte inceleyelim…

Hatayspor Takım İstatistiklerinde Üstün

hatayspor

Atakaş Hatayspor, Kasımpaşa karşısında istatistiki anlamda üstünlüğü ile dikkat çekti. İşte öne çıkan bazı istatistiklerden derlemeler…

İlk olarak, Ömer Erdoğan ve öğrencilerinin topa rakibinden çok daha fazla sahip olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Hatay’ın Süper Lig’deki tek temsilcisi, İstanbullu rakibi karşısında %55 ile topa sahip oldu.

Bu üstünlüğünü de 417 pas yaparak ortaya koydu. Kasımpaşa ise bu sayıya 346 pas yaparak cevap verdi.

Hatayaspor pas isabet oranında da %78’lik bir başarı tutturunca topu kendisinde daha fazla tuttu. 32 orta yapmayı denedi ancak bunların yalnızca 4’te 1’inde isabet buldu. Öte yandan Kasımpaşa ise 17 ortasında %18 başarı sağlayabildi.

İki takım rakip yarı sahada %62’lik bir isabet oranıyla oynayarak bu anlamda dengeli bir görüntü çizdiler.

Pas oranlarının yanında Bordo Yeşilliler, ikili mücadele kazanmada da rakibine üstün geldi. Yani takımdaki oyuncular mücadeleden kaçmadı. İkili mücadele kazanma oranı %57 olan takım, hava toplarının da %70’ini topladı.

Ancak hücum istatistiklerinde ise öne çıkan, kazanan Kasımpaşa oldu. En basitinden şut istatistiğine bakacak olursak Kasımpaşa kaleye 15 şut gönderdi. Bunlardan 10’u ceza sahası içinden çekildi ve 8’i isabet buldu.

Ömer Erdoğan’ın talebeleri buna karşın 12 şutta yalnızca 4 isabet sağlayabildi. Sadece 6 şut ceza alanı içinden çekildi.

Kasımpaşa Hatayspor Oyuncu İstatistikleri

 Maçtaki oyuncu istatistikleri de elbette dikkat çekici. Atakaş Hatayspor’un ve maçın en çok topla oynayan futbolcusu Hatay’ın orta sahası Saint Louis oldu.

Önemli bir istatistik olaran Ömer Erdoğan’ın takımı, en büyük gol umudu Mame Diouf’u sadece 25 kez topla buluşturdu. Diouf, 90 dakika oynayanlar arasında en az topla buluşan isim oldu.

Rakipte ise Eysseric, sakatlanıp oyundan çıkana kadar 17 kez topla buluşup bu 17 buluşmasına 1 gol 1 asist sığıdırp fark yarattı.

Bu aslında maçın da özetiydi. Yine her zamanki gibi nicelik değil, nitelik kazandı.