Hatayspor’un Toparlanması Şart

2019/2020 sezonunda gösterdiği başarılı performans sonrası 2020/2021 sezonunda mücadele etmeye hak kazandığı Süper Lig’de kimsenin beklemediği bir performans göstererek ligin iddialı takımlarından birisi haline gelen ve ilk sezonunu 6’ıncı olarak tamamlayan Hatayspor, bu başarının tesadüfi olmadığını kanıtlar bir performansla 2021/2022 sezonunun ilk yarısını da 32 puanla 5’inci sırada kapatmıştı. İlhan Palut ile başlayan ve Ömer Erdoğan ile devam eden süreçte iki genç başarılı teknik direktörden de üstün bir performans almayı başaran Hatay temsilcisi, ligin ikinci yarısına yönelik hem gereklilikler hem de Afrika Uluslar Kupası’na giden oyuncuların eksikliğini doldurabilmek maksadıyla eklemeler yaptı. Bununla birlikte transfer döneminin 12 Ocak’ta açılıyor olması nedeniyle ligin ikinci yarısında oynadığı ilk maçta Kasımpaşa karşısına ilk dönem kurduğu kadroyla çıkan Hatayspor, hiç ama hiç iyi bir performans gösteremedi ve sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Hatayspor Çok Dağınıktı

Geçen sezon tarihinde ilk kez yükseldiği Süper Lig’de çok başarılı bir performansı sahneye koyan ve bir de gol kralı çıkarmayı başaran Hatayspor, sezonu 6’ıncı sırada tamamlayarak olağanüstü bir iş yapmıştı. 2021/2022 sezonunda kadrosunda kilit rol üstlenen bazı oyuncularıyla yollarını ayırmasına rağmen Ömer Erdoğan’ın raporları ve ihtiyaçları doğrultusunda takım oyununa uygun kaliteli oyuncuları kadrosuna katan Hatay temsilcisi, bu oyunculardan bazılarını Afrika Uluslar Kupası’na yolculamak durumunda kaldı.

Kaleci Münir, golcü Ayoub El Kaabi gibi oyuncularından ve devre arasında anlaştığı isimlerden mahrum bir şekilde ligin son sıralarında yer alan ancak son zamanlarda form tutmayı başarmış ekiplerinden Kasımpaşa’ya konuk olan Hatayspor, ilk 6 dakikasında 2 gol yediği maçta Kasımpaşa’yı endişelendirecek pozisyonlar dahi bulamadı.

Her ne kadar kaliteli bir kadroya sahip olsa da teknik direktör istikrarsızlığı nedeniyle son sıralara kadar gerileyen ve Hatayspor’dan seviye açısından daha kötü bir seviyede olan Kasımpaşa’nın belki de yarısı kadar mücadele etmeyen Ömer Erdoğan’ın öğrencileri, hal böyle olunca sahadan mağlup ayrılmayı da hak etti.

Savunmadan, orta sahaya, en ileri uçtan en geri uca hiçbir bölgede istediği seviyeyi yakalayamayan Hataysporlu oyuncular, maç içerisinde yaptıkları basit hatalarla da başta Hatayspor teknik direktörü Ömer Erdoğan olmak üzere tüm Hataysporluları çileden çıkardı.

Transferlerin Hatayspor’a Hızlı Uyum Sağlaması Şart

Kilit oyuncularını Afrika Uluslar Kupası’na göndermesiyle birlikte daha da güç kaybeden ve Süper Lig’in 20’inci haftasında Kasımpaşa karşısında oynadığı maçtan kötü bir oyun ve 3-1’lik mağlubiyetle ayrılan Hatayspor’un transferleri 12 Ocak tarihi itibariyle kadroya eklenecek.

Teknik direktör Ömer Erdoğan’ın da dile getirdiği gibi en az 4-5 oyuncuya ihtiyaç duyan Hatayspor’da bu oyuncuların olabilecek en kısa sürede takıma uyum sağlaması adına başta Teknik Direktör Ömer Erdoğan ve ekibi olmak üzere, takım kaptanları ve diğer oyuncuların ekstra çabalar göstermesi gerekiyor.

Hatayspor, sezon başından bu yana ortalama olarak geçen sezona göre daha kaliteli bir oyun oynasa da bazı maçlardaki dağınık görüntü taraftarı ve teknik ekibi bir hayli üzebilecek nitelikte.