Hatayspor 3. Formayı da Tanıttı

Daha önce ev sahibi ve deplasman formalarını tanıtan Hatayspor, planlandığı üzere 3. formasını da basına tanıttı. Forma taraftardan büyük beğeni aldı.

Cumhuriyet’in 100. Yılı Forması

2022 23 futbol sezonu Süper Lig’in tüm takımları için ekstra önemli bir sezon zira Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız bu sezonda takımların şampiyonluk hayalleri biraz daha fazla önem arz ediyor. Elbette Hatayspor için şampiyonluk iddiası biraz ütopik olur ancak takımlar sadece şampiyonluk parolasıyla değil, kendi tarihlerinin en başarılı sezonunu yaşayabilmek için de ayrıca hazırlanıyorlar bu sezona. Ve bu hazırlık sadece kadro planlaması ile sınırlı değil. Pek çok takım bu sezona özel formalar tasalardı.

Hatayspor daha önce 2 formayı tanıtmış ve ev sahibi forması beğenilirken deplasman forması basit bulunmuştu. O formaların tanıtımının ardından 3. formanın çok özel, aykırı bir forma olacağı konuşulmuş ve 3. formaya dair ciddi bir beklenti yaratılmıştı. Cumhuriyet forması olarak adlandırılan forma beklentileri karşıları diyebiliriz.

Hatayspor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, bu özel forma için şunları söyledi;

“Hem Cumhuriyet’in ilanının 100. yılı hem de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının mücadele azmini temsil eden 100. yıla ait bir forma yaptık. Formamız 100. yılı ve sonsuzluğu ifade ediyor. Formamızda yer alan 23 yıldız da hem Cumhuriyet’in ilanı 1923’ü hem de 23 Temmuz Hatay’ın ana vatana katılışını ve bağımsızlığını simgeliyor. Formanın kollarında yer alan 11 yıldız, futbolcuların mücadele azmini, kazanma hırsını ve birbirlerine kenetlenmesini temsil ediyor. Bu bizim üçüncü formamız. Atakaş Hatayspor ailemize hayırlı olsun. Bu yılın takımımıza başarılar getirmesini diliyorum.”

Bordo renk yerine bayrak rengi olan kırmızıyı vurgulayan daha parlak bir tonun tercih edildiği forma da Hatayspor’un ana rengi olan bordo renk yıldızlarda kendisi göstermiş. Formanın gövde bölümünü kırmızı ton oluştururken kollarda ise beyaz detayı mevcut. Hem kollarda hem de formanın sol ön tarafında bordo yıldızlar varken boynun hemen altında ise Cumhuriyetimizin 100. yılını vurgulayan 100. yıl logosu dikkat çekiyor.

Serkan Özbalta Hatay

Hatayspor Transfer Çalışmalarına Devam Ediyor

Forma tanıtımı ve alternatif formanın güzelliği ile taraftarlarını bir nebze mutlu etmiş olsa da hazırlık maçlarındaki skorlar ve oyunla ciddi hayal kırıklığı yaratmış durumda Hatayspor. Bu sebeple transfer çalışmalarına devam eden güney ekibine yeni katılacak isimlerin olduğu öğrenildi. Son olarak sözleşmesi biten oyuncusu Ruben Ribeiro ile yeniden anlaşan Hatayspor’un kadrosuna mutlaka tecrübeli bir stoper katmak istediği bu doğrultuda da çalışmalara devam ettiği öğrenildi.

Süper Lig’de transferin en hızlı takımlarından olan Hatayspor’da görünen o ki önümüzdeki günlerde de bu hareketlilik devam edecek. Bu sezon ligdeki performansı en çok merak edilen takımlardan biri konumundaki Hatayspor’da Serkan Özbalta da ayrıca merak uyandıran bir isim konumunda.