Hatayspor’un Konuğu Menemenspor

Süper Lig’in 19’uncu haftasında aldığı 1-0’lık Giresunspor galibiyetiyle birlikte kötü gidişata dur diyen Hatayspor, Ziraat Türkiye Kupası 5’inci Eleme Turu’nda 1.Lig takımı Menemenspor’u kendi sahasında konuk ediyor.

Hatay temsilcisi, 1.Lig’de mücadele ettiği dönemde birçok kez karşı karşıya geldiği rakibi karşısında alacağı bir galibiyetle birlikte Son 16 Turu’na adını yazdırmak istiyor. İki takım arasında oynanan en son maçta Hatayspor maçtan 2-0 galip ayrılmıştı.

Hatayspor Tur Arayışında

2021/2022 sezonunda Süper Lig’de oldukça başarılı bir performans gösteren Hatayspor, son haftalarda iyi formunu devam ettirememiş ve üst üste kötü sonuçlar almıştı. Aldığı kötü sonuçların neticesinde sıralamada ilk 3’teki sıralamasını kaybeden Hatayspor, ilk devrenin son haftasında konuk olduğu Giresunspor karşısında eksik bir kadroyla sahaya çıkmasına rağmen tek golle galibiyet aldı ve ilk yarıyı 32 puanla kapatarak iyi bir iş çıkardı. Süper Lig’de gösterdiği iyi performansın üstüne Türkiye Kupası’nda da olumlu bir sonuç ekleyerek ilerlemek isteyen Hatayspor, en son 1.Lig’de karşı karşıya geldiği Menemenspor ile bu sefer Türkiye Kupası 5’inci Eleme Turu’nda karşı karşıya geliyor.

Menemenspor karşısında oynadığı son 3 maçta sahadan gol dahi yemeden ayrılan ve 2 galibiyet ve 1 beraberlik alan Hatayspor, alacağı bir galibiyetle birlikte Son 16 Turu’na katılmaya hak kazanacak. Hatay temsilcisi Süper Lig’de oynadığı son 5 maçta 3 mağlubiyet 2 galibiyet almıştı. İki takım arasında oynanacak maç 28 Aralık Salı günü saat 15’te başlayacak. Menemenspor karşısında galibiyeti arayan Hatayspor’da sakatlıkları devam eden Kamil Ahmet Çörekçi, Burak Çamoğlu ve Mehdi Boudjemaa müsabakada forma giyemeyecek.

Hatayspor’un İstikrarlı Gidişatı

2020/2021 sezonunda yükseldiği Süper Lig’deki ilk sezonunu 6’ıncı sırada tamamlayarak oldukça iyi bir iş çıkaran Hatayspor, geçtiğimiz sezona göre daha da zayıf bir kadroyla yola devam etmesine rağmen bu sezonda da ligin dinamiklerini belirleyen takımlardan birisi oldu. Bordo Beyazlılar, Ömer Erdoğan yönetiminde çıktıkları maçlarda rakiplerini oldukça zorlayan ve ısıran bir takım haline gelirken bu başarıyı sağlamakta geçmişte pek de bilinmeyen oyuncuları kullanıyor.

Takıma eklediği oyuncuların hemen hemen hepsinden oldukça verimli bir performans almayı başaran Hatay temsilcisinin bu başarıyı sağlamasındaki ana etmen takımın oyun sistemi olarak gösterilebilir. Yeşil Beyazlılar, hemen hemen her takımı rahatsız edebilecek güçlü hücum hatları, her an geçiş hücumuna çıkabilecek savunmacıları ve orta sahalarıyla birlikte Süper Lig’in birçok devini de dize getirmeyi ve Süper Lig’in dikkat çeken takımlarından birisi olmayı başardı.

Ömer Erdoğan ve öğrencileri bu sezon Süper Lig’de oynadığı 19 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyetle birlikte topladığı 32 puanla ilk devreyi 5’inci sırada kapatmıştı. Hatayspor, bir önceki eleme turunda 1.Lig’in dikkat çeken ekiplerinden Eyüpspor’u iki kalecisinin kırmızı kart gördüğü ve Mame Diouf’un kaleye geçtiği maçta penaltılarda 6-5 mağlup etmeyi başarmıştı.