Hatayspor İkinci Devreye Hazır

Süper Lig’e yükseldiği 2020/2021 sezonunda gösterdiği başarılı performansı 2021/2022 sezonuna da taşımayı ve hatta yükseltmeyi başaran Hatayspor, sezonu olabilecek en iyi sıralamada bitirmek istiyor. İlk devrede oynadığı 19 maçta topladığı 32 puanla birlikte ilk devreyi 5’inci sırada kapatan Hatay temsilcisi, ara transfer döneminde kadrosuna ekleyeceği oyuncularla birlikte daha da güçlenmek ve Ömer Erdoğan yönetiminde daha da üst sıralara yükselmeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda 7 Ocak 2022’de Trabzonspor-Yeni Malatyaspor maçıyla birlikte başlayacak ligin ikinci devresine yönelik hazırlıklarına devam eden Hatayspor’u Ocak ayında rekabet seviyesi yüksek 4 maç bekliyor.

Hatayspor Sahneye Çıkıyor

Ömer Erdoğan yönetiminde sergilediği istikrarlı ve başarılı performansla birlikte ligde ezberleri bozan Hatayspor, 2021/2022 sezonunun ikinci devresinde göstereceği performans sayesinde Süper Ligi üst sıralarda bitirmek istiyor. 3 Büyüklerin yarıştan erken koptuğu bir ortamda ligi ilk 3’ü bitirmek konusunda ciddi bir şansı bulunan Hatayspor’un Ocak ayında 4 önemli maçı bulunuyor.

Ligin ikinci yarısında ilk maçını ilk devredeki 2 maçından 4 puan toplayarak önemli bir motivasyon sağlayan Kasımpaşa karşısında dış sahada oynayacak olan Hatayspor, 8 Ocak 2022 günü saat 16’da başlayacak mücadelede rakibini mağlup edip ikinci devreye iyi bir giriş yapmak istiyor. İki takım arasında ligin ilk ayağında Hatayspor’un sahasında oynanan maç 1-1 sona ermişti.

Kasımpaşa maçından 8 gün sonra 16 Ocak 2022 tarihinde bu sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri olarak gösterilen Galatasaray’ı kendi sahasında ağırlayacak olan Hatayspor, her ne olursa olsun ligin en büyük takımlarından birisi olan Galatasaray’ı bu sefer mağlup etmek istiyor. Hatay temsilcisi Galatasaray’ın sahasında oynanan maçta erken öne geçmeyi başarmış ancak üstünlüğünü koruyamadan sahadan 2-1 mağlup ayrılmıştı.

Galatasaray maçıyla birlikte daralacak takvim nedeniyle 20 Ocak tarihinde Alanyaspor’un konuğu olacak olan Hatayspor, 2021’in son günlerinde beklenmedik bir şekilde teknik direktör değişikliğine giden ve Bülent Korkmaz’ın yerine Francesco Farioli’yi getiren Alanyaspor’u mağlup etmek için sahaya çıkacak. İki takım arasında Hatayspor’un sahasında oynanan maç Hatayspor’un 5-0’lık flaş galibiyetiyle sona ermiş ve Alanyaspor’da o dönem teknik direktörlük yapan Çağdaş Atan’ın görevine bu maçtan sonra son verilmişti.

Ocak ayının son maçında, iç sahada toparladığı puanlarla birlikte kümede kalma adına önemli bir fırsat yakalayan Hamza Hamzaoğlu’nun Rizespor’unu konuk edecek olan Hatayspor, rakibinin ilk devredeki kötü dış saha performansından faydalanarak bu maçtan galip ayrılmak ve Ocak ayını mutlu kapatmak isteyecektir.

Kahraba’da İşlem Tamam

İkinci devreye dair hazırlıklarını devam ettiren Hatayspor’da geçtiğimiz günlerde haberlere de yansıyan Mahmoud Kahraba transferinin tamamlandığı iddia ediliyor. Mısırlı oyuncunun kulübü Al-Ahly ve oyuncunun kendisiyle yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanırken, Hatayspor’un ilk etapta oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna kattığı ve satın alma opsiyonunun bulunmadığı ifade ediliyor.