Hatayspor’un Yıldızı İngiltere Yolcusu

Son haftalarda oynanan maçlarda gösterdiği kötü performans ve aldığı sonuçlar nedeniyle eleştirilere maruz kalan Hatayspor’da bir sonraki hafta oynanacak Başakşehir müsabakasının hazırlıkları sürüyor. Bordo Beyazlı ekip 4 maçtır süren galibiyet hasretine Turuncu Lacivertli ekip karşısında oynayacağı müsabakadan galip ayrılarak son vermeyi hedeflerken, basına yansıyan son haberler takımda gündemin de karışık olduğunu gösteriyor. Zira bahse konu iddialara göre Türk televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı’nın takımı Hull City, Hatay temsilcisinin başarılı orta saha oyuncusu Adama Traore’yi kadrosuna katmayı istiyor.

Kilit Önem

Bu sezon Süper Lig’de genel olarak başarılı bir performans sergilemesine rağmen zaman zaman girdiği türbülanslardan çıkmak konusunda zorlanan Hatayspor, yine benzer bir dönemden geçiyor.

Bordo Beyazlı ekip ligin 33’üncü haftasında kozlarını paylaştığı Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı ve bu sonuç takımın üst üste 4’üncü maçtan da puan kaybıyla ayrılması anlamına geldi. Galibiyet hasretini sonlandırmak adına çalışmalarına devam eden Hatay temsilcisi ligin 34’üncü haftasında Başakşehir ile karşı karşıya gelecek.

Bu müsabakanın hazırlıklarına devam eden ve İstanbul temsilcisini alt etmeyi hedefleyen Hatayspor’da son günlerde yaşanan gelişmeler ise oldukça dikkat çekici. Zira takımın geçen sezonun başında Fransız temsilcisi Monaco’dan transfer ettiği Adama Traore’ye talip olduğu iddia ediliyor.

Basına yansıyan son haberlere göre bu sezon İngiltere Championship Ligi’nden Hull City’i satın alan Türk televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı, Hatayspor’un Malili orta sahasını kadroya katabilmek adına girişimlere başladı.

Genel olarak çok kaliteli bir oyuncu olmasına rağmen kendisini Hatayspor’a kadar getiren istikrarsızlığını atmak konusunda zorlanan 26 yaşındaki oyuncu Süper Lig’in 24’üncü haftasında oynanan Kayserispor maçında yaşadığı sakatlıktan bu yana forma giyemiyor.

Bu sezon gerek sakatlıklar gerekse de Afrika Kupası nedeniyle birçok maçı kaçıran Malili oyuncuyla alakalı olarak teknik direktör Ömer Erdoğan ve yöneticilerin bir toplantı yaparak bu transferle alakalı nasıl bir karar alınacağını belirlemeleri bekleniyor.

Üstün Yetenek

Hem On Numara hem de merkez orta saha rollerinde görev yapabilen Adama Traore aynı zamanda bahsedildiği gibi Mali Milli Takımı’nda da forma giyiyor.

26 yaşındaki oyuncunun kariyerinin düşüşe geçmesine neden olan ve Fransa’nın en önemli temsilcilerinde tutunamamasına sebebiyet veren durumu da sakatlıkları ve istikrarsızlığı. Nitekim Hatayspor kariyerinde de birçok kez sakatlık yaşayan yetenekli oyuncu, iki sezonda toplam 54 maça çıktı.

Bu 54 maçta 1 gol ve 9 asistlik katkı sağlayan 26 yaşındaki oyuncunun bu sezon sadece 17 maçta forma giyebilmiş olmasına rağmen yine bir şekilde talip bulabilmesini de yeteneklerinden başka bir duruma bağlamak pek mümkün değil.

Hatayspor genel olarak Adama Traore gibi oyunculardan iyi faydalanan bir takım ancak bu sezon yaşanan sıkıntılardan sonra takımın gelecek sezona çok daha iyi bir kadroyla başlaması temenni ediliyor.