Hatayspor Ricardo Quaresma’nın Peşinde!

6 Şubat 2023 günü yaşanan depremden en çok etkilenen şehir Hatay! Bu güzel şehirde yaşayan binlerce insan deprem felaketinde hayatını kaydetti. Hatay’ı Süper Lig’de temsil eden Hatayspor, Süper Lig’den çekildi. Bordo beyazlı kulüp, 2023 – 2024 sezonunda yeniden Süper Lig’de yer alacak.

Yakından takip edenlerin bildiği üzere Hatayspor’u Volkan Demirel çalıştırıyor. Depremden bu yana şehirden desteğini esirgemeyen genç teknik adam, zor olacağını bilse de Hatayspor’u eski günlerine döndürmek için çabalıyor. Bordo beyazlı kulüp, yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirmeye çalışıyor. Gündeme gelen isimlerden birisi de Ricardo Quaresma oldu.

Ricardo

Volkan Demirel Ricardo Quaresma ile Görüştüğünü Açıkladı

Volkan Demirel, geçtiğimiz günlerde beIN Sports’a bir röportaj verdi. Söz konusu röportajda Hatayspor’un transfer çalışmalarından bahsetti. Konuşulan isimlerden birisi de Ricardo Quaresma oldu. Genç teknik adam, 40 yaşındaki futbolcu ile kısa süre önce görüştüğünü söyledi. Bu transferin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği bilinmiyor.

Ricardo Quaresma, 2022 – 2023 sezonunda herhangi bir kulüpte forma giymedi. Kendisinin futbola devam etmek istediği biliniyor. Hatta, Ricardo Quaresma’nın ismi geçtiğimiz günlerde Beşiktaş ile de anılmıştı. Siyah beyazlı kulübün teknik direktörü Şenol Güneş, eski öğrencisi Ricardo Quaresma’nın artık futbolu bırakması gerektiğini söylemişti. Bir başka deyişle, Portekizli oyuncuya Beşiktaş kapısını kapatmış oldu.

Ricardo

Ricardo Quaresma Beşiktaş’ın Son On Yılına Damga Vuran İsimlerden Birisi!

Sporting Lizbon altyapısından yetişen ve gençlik dönemlerinde Barcelona ve Chelsea’de forma giyen yıldız isim, 2010 yılının yazında Beşiktaş’a transfer oldu. O dönem Beşiktaş’ın başkanı Yıldırım Demirören idi. Siyah beyazlı kulüp, bu oyuncuyu kadrosuna katmak adına Inter’e 7.3 milyon Euro ödedi. Ricardo Quaresma, 2013 yılının Ocak ayına kadar Beşiktaş’ta top koşturdu. Yıllık ücretinde indirim yapmadığı gerekçesiyle takımdan gönderildi.

Portekizli yıldızın yolu bir kez daha Beşiktaş ile kesişti. Siyah beyazlı kulüp, bu oyuncuyu 2015 yılının yazında 1.2 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı. Siyah beyazlı forma altında iki Süper Lig şampiyonluğu yaşayan yıldız oyuncu, taraftarların kalbine giren isim oldu. Ricardo Quaresma, Beşiktaş’taki iki döneminde toplam 227 maçta görev aldı. Söz konusu maçlarda 38 gol atıp 77 asist yaptı.

Hatayspor Eski Fenerbahçeli Oyuncular ile İlgileniyor

Volkan Demirel, beIN Sports’a vermiş olduğu röportajda Ricardo Quaresma’nın yanı sıra Hasan Ali Kaldırım ve Alper Potuk ile de görüştüğünden bahsetti. Bu iki isim, Volkan Demirel’in Fenerbahçe’den eski takım arkadaşları! 1991 doğumlu Alper Potuk, geçtiğimiz sezonu Çaykur Rizespor’da geçirdi. Ancak, Karadeniz temsilcisinde doğru düzgün süre alamadı. 30 Haziran 2023 tarihinden bu yana boşta olan deneyimli oyuncu, Hatayspor’a imza atmaya sıcak bakıyor.

Hasan Ali Kaldırım, geçtiğimiz sezonun devre arasında Ankaragücü’ne transfer oldu. Bu kulüp ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. Ancak, Ankaragücü, oyuncuyu kadroda düşünmüyor.