Giresunspor Altay Maçından Gol Sesi Çıkmadı

TFF 1.Lig’de küme düşme mücadelesi vermesi beklenen Giresunspor ile Altay, 30 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 16.00’da karşı karşıya geldi. Çotanak Spor Kompleksi’nde oynanan maçı Burak Olçar yönetti. Gelin, bu maçta yaşananlara bir göz atalım!

Altay Giresun Deplasmanına Galibiyet İçin Geldi

Sezona sıkıntılı başlayan takımlardan birisi de Altay! Siyah beyazlı kulüpte Tuna Üzümcü ile yollar ayrıldı. Altay’ın başında 18 maça çıkan ve geçtiğimiz sezon takımı TFF 1.Lig’de tutmayı başaran 1982 doğumlu teknik adam, 18 Eylül 2023 tarihinde görevinden ayrıldı. O tarihten bu yana Altay’ı Özkan Kılıç çalıştırıyor. Kırk yaşındaki teknik adam, takımının durumunun kötü olduğunun farkında! Söz konusu durumun üstesinden gelebilmek adına Giresun deplasmanından iyi bir sonuç ile ayrılması gerektiğini biliyordu.

Altay, Giresunspor karşısında sahaya 4-1-4-1 dizilişi ile çıktı. Kalede Eren, defansta Tolga, İbrahim, Efe ve Sefa, ön liberoda Zeki, orta sahada Salih, Ceyhun, Ali ve Onur, forvette de Paixao vardı. TFF 1.Lig’deki diğer takımlara kıyasla çok daha zayıf bir kadrosu olan Altay, bu maçta bilhassa Marco Paixao’ya güveniyordu. Deneyimli golcünün gol ve goller atarak takımına maç kazandırması beklentiler arasındaydı.

Giresunspor Sahaya Üç Puan İçin Çıkmıştı

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de mücadele eden ancak bu platformda tutunamayarak kendisini iki yıllık aranın ardından yeniden TFF 1.Lig’de bulan Giresunspor, tıpkı Altay gibi yeni sezona büyük sıkıntılar ile başladı. Her şeyden önce, takımın transfer yasağı cezası aldığını ifade etmeliyiz. Bu durum, Giresunspor’un iyi bir kadro kurmasının önüne geçiyor. Takımı, güncel tarih itibariyle, Mustafa Kaplan çalıştırıyor. Deneyimli teknik adam, Altay maçının zor geçeceğinin farkındaydı. Siyah beyazlı kulübün de tıpkı kendileri gibi zor bir dönemden geçtiğini biliyordu. Oyuncularını bu maça motive etmek adına elinden geleni yapan Mustafa Kaplan, takımını sahaya 4-2-3-1 dizilişi ile çıkardı.

Bu önemli maçta Giresunspor’un kalesini Erkan korudu. Defans dörtlüsünü Talha, Kadir, Anıl Yiğit ve Şahin oluşturdu. Merkez orta sahada görev yapan isimler, Furkan ve Erol Can oldular. İleri üçlüde Kuwas, Çekdar ve Ertuğrul vardı. İleride tek forvet olarak görev yapan isim Savicevic idi.

0-0   Biten Maç Kimseye Zevk Vermedi

Giresunspor – Altay maçının sonucu merakla bekleniyordu. Futbolseverler, ivedilikle puana ihtiyacı olan iki takımın mücadelesinin berabere biteceğini düşünüyorlardı. Ancak, kimse, sahada böylesine temposuz bir oyun olacağını hayal etmemişti. Giresunspor – Altay maçının ne ilk, ne de ikinci yarısında pozisyon vardı. Maç, beklenildiği üzere golsüz beraberlik ile sona erdi. Taraflar, birer puanı paylaşmak zorunda kaldılar.

Giresunspor ve Altay hakkında güzel şeyler söylemek bir hayli zor! Her iki takım da bu performansına devam ettiği takdirde kendisini bir alt ligde bulabilir.