Emre Kaplan Hatayspor’un 2. Hamlesi Oldu

Spor Toto Süper Lig’e yükseldiği günden beri taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Atakaş Hatayspor, Emre Kaplan transferini açıkladı.

Ömer Erdoğan ve talebeleri bu sezon Spor Toto Süper Lig’de oynanan 20 karşılaşmada 32 puan topladı.

32 puanlı bir başka takım Spor Toto Süper Lig puan tablosunun 5. sırasındaki Fenerbahçe’de 5 averaj daha eksik olan Atakaş Hatayspor kendini Gaziantep FK’nın 1; Demir Grup Sivasspor, Beşiktaş ve Aytemiz Alanyaspor’un da 2 puan önünde altıncı sırada buldu.

Özellikle Spor Toto Süper Lig’in ilk 11 haftasında sadece 2 mağlubiyet alarak tam 23 puan toplayan Atakaş Hatayspor, bir anda kendini zirve yarışının içinde bulmuştu.

Hatay’ın futboldaki en büyük temsilcisi, Spor Toto Süper Lig’e çıktığı geçen sezondan beri Türkiye’deki futbolseverlere çok büyük keyif veriyordu. Bilhassa Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, bir yıldız gibi genç dönem teknik direktörler arasında parladı.

Hatayspor Düşüşe Geçti

Ne var ki Atakaş Hatayspor, harika başladığı ligin 11. Hafta maçları sonrasında düşüşe geçti. 12. Hafta’da oynanan Adana Demirspor maçıyla başlayan süreçte bu haftaya kadar 9 maçta tam 6 mağlubiyet alındı.

Bu süreçte sadece Fraport TAV Antalyaspor, Altay ve GZT Giresunspor maçlarından 3 puan çıkarılabildi.

Özellikle Demir Grup Sivasspor (4 – 0) ve İstanbul Başakşehir (0 – 3) maçları camiada huzursuzluk yarattı. Son olarak Spor Toto Süper Lig’in en alt sıralarında yer alan Kasımpaşa’ya yenilmek ise Atakaş Hatayspor Yönetimi’ni harekete geçirdi.

Emre Kaplan Takıma Katıldı

emre kaplan

Atakaş Hatayspor Yönetimi ara transfer döneminde takımın eksiklerini gidermek için yoğun bir mesai harcadı.

Geçtiğimiz transfer dönemlerinde de özellikle Afrika pazarında kimsenin çok bilmediği oyunculara yönelen ve bunda zaman zaman başarılı olan Atakaş Hatayspor Yönetimi, büyük transferini Mısırlı sol kanat oyuncusu Mahmoud Kahraba ile yapmıştı.

Kahraba’yı transfer opsiyonlu kiralayan Hatay, bir başka transferini de yine kiralık olarak gerçekleştirdi.

Kardeş ülke Azerbaycan asıllı olan Türk sol bek Emre Kaplan 1.5 yıllığına kendisini Hatay’a bağlayan anlaşmanın üzerine imza attı.

İstanbul Başakşehir formasıyla zaman zaman kısıtlı süreler bulan ve teknik kadronun ondan çok şey beklediğini gösterdiği Emre Kaplan, şimdi potansiyeline Atakaş Hatayspor formasıyla kavuşmaya çalışacak.

Türk futboluna 2013 yılında Elmadağ Belediyesi Gençlikspor altyapısında adım atan Emre Kaplan, daha sonra MKE Ankaragücü’nün altyapısına geçmişti.

2018’de MKE Ankaragücü U19’a çıkmış, aynı yılın Ekim ayında İstanbul Başakşehir gözlemcileri tarafından keşfedilerek İstanbul yolculuğuna başlamıştı.

İstanbul Başakşehir alt yaş kategorilerinden çok hızlı şekilde tırmanan 21 yaşındaki oyuncu 2020 Mayıs ayında A takıma yükselmişti.

Emre Kaplan’ın kariyerindeki en özel an ise şüphesiz Okan Buruk’un onu UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu son maçında Paris’te, Paris Saint Germain’e karşı 10 dakika da olsa oyuna attığı karşılaşmaydı.

Buradan daha sonra Bodrumspor’a tecrübe kazanması için gönderilen Emre Kaplan, Bodrum’da 14 maça çıkmıştı.

2021 Haziran’da ise Başakşehir’e geri dönmüştü.