Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final Maçları Sona Erdi

Ziraat Türkiye Kupası en az Süper Lig kadar heyecanlı! Takımlar bu kupayı müzelerine götürmek adına ellerinden geleni yapıyorlar. 2022 – 2023 sezonu oldukça heyecanlı geçiyor. Süper Lig’de Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki zirve yarışı izleyenleri ekran başına kilitliyor. Türkiye Kupası’nda durumlar biraz daha farklı! Çeyrek final maçları 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi sebebiyle ertelenmişti. Geçtiğimiz günlerde oynanan çeyrek final mücadelelerinde ilginç sonuçlar alındı.

Galatasaray Başakşehir’e Elendi

Sarı kırmızılı takım çeyrek finalde Başakşehir ile eşleşmişti. Her iki takım arasında Süper Lig’in ilk devresinde oynanan maçı Galatasaray 7-0 kazanmıştı. Okan Buruk Türkiye Kupası maçının ne kadar önemli olduğunun bilincindeydi. Ancak, yine de takımını sahaya rotasyonlu bir kadro ile çıkardı. Kalede Muslera, defansta Boey, Kaan, Abdülkerim ve Kazımcan, orta sahada Torreira ve Midtsjö, ileri üçlüde Zaniolo, Mertens ve Kerem, forvette de Icardi vardı.

Galatasaray saha ve seyirci avantajı dolayısıyla maçın favorisi olarak gösteriliyordu. Her iki takım arasında ciddi bir kadro kalitesi farkı olduğu da belliydi. Fakat, sahada bambaşka bir mücadele vardı. Başakşehir ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı. Galatasaray ikinci yarıda beraberliği yakaladı. Fakat, Başakşehir yeni transferi Szysz ile bir kez daha öne geçti. Sonuç olarak, bu önemli maçın kazananı Başakşehir oldu. Galatasaray Türkiye Kupası’na veda ederek taraftarlarını üzdü.

Fenerbahçe Yarı Finale Yükseldi

Sarı lacivertli takım Beşiktaş yenilgisinin ardından moral bulmak adına Türkiye Kupası çeyrek finalindeki rakibi Kayserispor’u yenmek istiyordu. Jorge Jesus takımını sahaya rotasyonlu bir kadro ile çıkardı. Kalede Altay, defansta Ferdi, Samet, Szalai ve Alioski, orta sahada Emre Mor, Zajc, İsmail ve Rossi, ileride de Valencia ve Serdar Dursun vardı.

Fenerbahçe Kayserispor karşısında iyi bir oyun ortaya koydu. Emre Mor attığı iki golle maçın yıldızı oldu. Maçı 4-1 kazanan Fenerbahçe’de diğer golleri Serdar Dursun ve Arda Güler kaydetti. Fenerbahçeli taraftarların oyuncuları protesto etmeleri maç adına olumsuz bir detaydı.

Trabzonspor Ankaragücü Karşısında Şok Bir Yenilgi Aldı

Bordo mavili takım Süper Lig’de kötü gidiyor. Son olarak Kayserispor’a farklı mağlup olan Karadeniz temsilcisi en azından Türkiye Kupası’nda iddialı olmak istiyordu. Ankaragücü ise güçlü rakibini yenmekten başka bir şey düşünmüyordu. Abdülkadir Ömür maçın henüz başında attığı gol ile Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Bordo mavili takım ilk yarıyı da bu golle 1-0 önde tamamladı. Ancak, ikinci yarıda sahada bambaşka bir Ankaragücü vardı. Sarı lacivertli takım Sowe (2) ve Diack’ın attığı gollerle maçtan 3-1 galip ayrıldı. Trabzonspor Türkiye Kupası’na veda etti.

Sivasspor Doğrudan Yarı Finale Yükseldi

Çeyrek finalin bir diğer maçında Sivasspor ile Gaziantep FK karşı karşıya gelecekti. Fakat, Gaziantep FK ligden çekildiği için Sivasspor bu maçı hükmen kazanan taraf oldu.