TRABZONSPOR ’DA TRANSFER DÖNEMİNDE KİMLER GELDİ GİTTİ

Süper lig de uzun süre sonra şampiyonluk yaşayan bordo mavili takım Trabzonspor geçen sezonu ise lig de ve Avrupa da kötü izler bırakarak tamamladılar.

Teknik adam ve başkan değişikliği sonrasında yeni bir oluşuma giren bordo mavili takım Trabzonspor geçen sezonu unutturmak istediği taraftarına bu sezon da kötü gidişat ile geçecek gibi.

Yeni sezona süper lig de iyi başlayamayan bordo mavili takım Trabzonspor ilk hafta iç sahada zor da olsa Antalyaspor u 1 – 0 ile geçerken ikinci hafta da son şampiyon sarı kırmızılı takım Galatasaray 2 – 0 mağlup olan bordo mavili ekip son hafta ise Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor ‘ a 3 – 2 mağlup oldular.

Lige kötü bir başlangıç yapan bordo mavili takım Trabzonspor yeni sezona da kadrosunu güçlendirerek başladılar.

Bordo mavili takım transfer çalışmasında kadrosuna; Mislav Orsic, Onuralp Cevikkan, Filip Benkovic, Joaquín Fernández, Dimitrios Kourbelis, Veysel Sönmezsoy, Emir Uzun, Ali Alperen Celik, Ali Sahin Yilmaz, Rüzgar Eser Bostan, Mustafa Pinarci, Caner Uzun, Gökdeniz Kazaz, Rayyan Baniya, Tonio Teklic, Taxiarchis Fountas ile kadrosunu güçlendirdiler.

Karadeniz ekibinde ayrılanlar arsında ise; Flávio, Abdulkadir Parmak, Montasser Lahtimi, Taha Altikardes, Hakan Aydin, Mustafa Pinarci Rüzgar, Eser Bostan, Dorukhan Toköz, Marc Bartra, Marek Hamsik, Süleyman Cebeci, Ebrar Cumur, Yusuf Yazici, Lazar Markovic Karadeniz ekibine veda eden isimler oldular.

Trabzonspor

TRABZONSPOR TRANSFER’DE HANGİ OYUNCUYA NE KADAR HARCADI

Bordo mavili takım Trabzonspor İngiliz ekibi Southampton dan 2.4 Milyon Euro ya kadrosuna kattığı Mislav Orsic transferi ile en pahalı transferi olurken tecrübeli isim sakatlığı nedeni ile de sezonu da kapatmıştı.

Karadeniz ekibinin süper lig ekibi Fatih Karagümrük den kadrosuna kattığı 24 yasındaki Stoper Rayyan Baniya da 2 Milyon Euro ya transfer olan isimlerden birisi oldu.

On numara pozisyonuna ise 23 yasında ki genç oyuncu Tonio Teklici işe güçlendiren bordo mavili takım genç oyuncu için ise 1 Milyon Euro bonservis bedeli ödediler.

Karadeniz ekibinin 17 yasındaki genç file bekçisi Onuralp Cevikkan için ise Altınordu ya 700 bin Euro bonservis bedeli ödediler.

Kalan isimler arasında Filip Benkovic için 500 Bin euro kiralama ücreti, Mehmet Aydın için ise 350 Bin euro kiralama ücreti ödediler.

TRABZONSPOR AYRILAN İSİMLERDEN GELİR ELDE EDEMEDİ

Bordo mavili takım Trabzonspor kadrosuna kattığı isimlere o kadar çok fazla bonservis bedeli ödemeseler de ayrılan isimlerden de fazla gelir elde edemediler.

Ayrılan isimler arasında Flavio dan kiralık olarak 182 bin Euro, Serkan Asan dan 102 bin Euro, Abdülkadir Parmak için ise 100 Bin euro kiralık ücreti geliri elde ettiler.

Diğer ayrılan önemli isimler ile de bedelsiz olarak yollarını ayırdılar.