Sezonun Flaş Takımı Atakaş Hatayaspor

Spor Toto Süper Lig’in 2020 – 2021 sezonunda rakiplerine fazlasıyla zorluk çıkartan takımlardan biri olan Atakaş Hatayspor, ligde oynadığı 40 maçta 17 galibiyet, 10 beraberlik ve 13 mağlubiyet alarak toplamış olduğu 61 puan ile 6. Sırada tamamladı. Sezon genelin ne çok iyi ne de çok kötü bir oyun sergileyen teknik direktör Ömer Erdoğan yönetimindeki Atakaş Hatayspor, genel olarak iyiye yakın bir grafik çizdi.

Özellikle Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’a karşı oynadığı maçlarda rakiplerine zorlu anlar yaşatan Hatay temsilcisi, Süper Lig’deki ilk sezonunda iyi işler yapmış oldu. Atakaş Hatayspor her ne kadar takım oyununu sahaya yansıtmaya çalışsa da bazı futbolcular ön plana çıkmayı başardılar.

Gol Kralı Aaron Boupendza

Atakaş Hatayspor’da geçen sezon adından sıkça söz ettiren isim hiç şüphesiz Aaron Boupendza oldu. Süper Lig’de fırtına gibi esen Gabonlu futbolcu, sahaya çıktığı 25 maçta 22 gol atarak 2020 – 2021 sezonunun gol kralı olmayı başardı. Hücum hattındaki üst düzey verimliliği ile takımına birçok maçta puan ve puanlar kazandıran Aaron Boupendza, rakip takım savunmacılarına ise zorlu maçlar yaşattı.

Gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı henüz belli olmayan 24 yaşındaki forveti, hem Süper Lig’den hem de yurt dışından bazı takımlar kadrolarına katmak istiyorlar. Neredeyse Aaron Boupendza kadar takıma skor anlamında katkı sağlayan ve ön plana çıkmayı başaran bir diğer futbolcu ise Mame Diouf oldu.

Kariyerine uzun süre İngiltere’de devam eden fakat geçen sezon başında Atakaş Hatayspor’a gelen Senegalli futbolcu, 38 lig maçında 19 gol 5 asistlik performans ile 24 gole katkı sağlamayı başardı.

Orta Sahanın En Başarılı İsmi

Geride bıraktığımız 2020 – 2021 sezonunda Atakaş Hatayspor’da başarılı bir dönemi geride bırakan bir diğer isim ise Babajide Akintola oldu. İstikrarlı ve istekli oyun stili ile dikkat çeken Nijeryalı futbolcu, 35 lig maçında sahaya çıkarak 6 gol atıp 7 de asist yapmayı başardı.

Orta sahada takımın vazgeçilmez isimlerinden biri olan 25 yaşındaki genç futbolcu, hücum hattındaki golcüler ile büyük bir uyum yakalamayı da başarmış oldu.