Salih Uçan’ın Yeni Adresi İtalya Olabilir

Beşiktaş, 2023 – 2024 sezonuna çok iyi başladı. Taraftarlar, yapılmayan transferlerden dolayı bu sezonun zor geçeceğini düşünüyorlardı. Ancak, Şenol Güneş, takımını yeni sezona oldukça iyi hazırlamış. Beşiktaş, şu ana kadar maç kaybetmedi. Konferans Ligi’nde çıkmış olduğu dört maçı da kazandı. Bunun yanı sıra, Süper Lig’in ilk haftasında Fatih Karagümrük’ü Gedson Fernandes’in attığı golle devirdi.

Beşiktaş İkinci Haftada Pendikspor’u Konuk Edecek

Son olarak Konferans Ligi üçüncü ön eleme turu rövanş maçında Neftçi Bakü’yü mağlup eden Beşiktaş, Süper Lig’in ikinci haftasında Pendikspor ile karşı karşıya gelecek. Bu maç, 20 Ağustos 2023 Pazar gününün programında yer alıyor. Maçın başlama saati 21.45! Beşiktaş Park’ta oynanacak olan maçın favorisi tahmin edebileceğiniz üzere Beşiktaş! Pendikspor, ligin ilk haftasında Hatayspor’a 5-1 yenilerek taraftarlarını büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştı. Bu sezon Süper Lig’e yükselen Pendikspor, kadrosunu olması gerektiği gibi güçlendiremedi. İstanbul temsilcisinin bu sezon Süper Lig’de tutunması biraz zor gözüküyor.

Salih Uçan ile Yeni Sözleşme İmzalanmadı

Salih Uçan’ın Alanyaspor ile olan sözleşmesi 2020 – 2021 sezonunun sonunda sona ermişti. Beşiktaş, bonservisi elinde olan bu oyuncuyu kadrosuna kattı. Salih Uçan ile üç yıllık sözleşme imzalandı. 1994 doğumlu oyuncu, Beşiktaş’taki ilk sezonunda iyi bir performans ortaya koyamadı. Bilhassa sezonun ilk yarısında çok kötüydü. Beşiktaş, oyuncuyu devre arasında Başakşehir’e kiraladı.

Salih Uçan, 2022 – 2023 sezonunda Beşiktaş’a geri döndü. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş forması ile Süper Lig’de 29 maçta görev yaptı. Bu maçların 28’ine ilk 11’de başladı. Bir maçta oyuna sonradan girdi. Sahada 2 bin 228 dakika kaldı. Üç gol atıp sekiz asist yaptı. Bunun yanı sıra, Türkiye Kupası’nda üç maçta 131 dakika süre aldı. Bilhassa Süper Lig macerası oldukça iyiydi. Hatta, söz konusu performansı sayesinde uzun bir aranın ardından yeniden milli takıma seçildi.

Deneyimli oyuncunun Beşiktaş ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. Beşiktaş, çok uzun süreden bu yana oyuncuyu yeni sözleşmeye ikna etmeye çalışıyor. Oyuncuya 18 milyon Türk Lirası önerildi. Salih Uçan Beşiktaş’tan 30 milyon Türk Lirası istedi. Taraflar arasındaki görüşmeler devam ediyor. Fakat, Salih Uçan’ın sezon sonunda Beşiktaş’tan ayrılması ve bedelsiz bir şekilde başka bir takıma transfer olması da ihtimaller dahilinde!

Genoa Oyuncu ile İlgileniyor

Salih Uçan, 2014 ila 2016 yılları arasında İtalya’nın Roma kulübünde forma giymişti. Ancak, Roma’daki macerası pek iyi geçmemişti. Çok fazla forma şansı bulamamıştı. Türkiye’ye dönen Salih Uçan’ın 2018 – 2019 sezonundaki adresi Empoli oldu. O dönem 25 yaşında olan oyuncu, Empoli’de nispeten daha çok oynadı.

Serie A ekiplerinden Genoa, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan oyuncunun durumunu takip ediyor. 29 yaşındaki orta sahayı önümüzdeki sezon İtalya’da görebiliriz.