Pendikspor Ahmed Hassan’ı Kadrosuna Katmaya Hazırlanıyor

Süper Lig’in yeni takımlarından birisi Pendikspor! İstanbul temsilcisi, Süper Lig’de kalıcı olmayı hedefliyor. Yönetim, bu hedefini gerçekleştirmek adına transfere yöneldi. Türkiye’de transfer döneminin bitmesine çok kısa bir süre kaldı. Pendikspor, daha önce Süper Lig’de farklı kulüplerde forma giymiş olan Ahmed Hassan ile anlaşmak üzere! Deneyimli oyuncu, kalan birkaç pürüzün halledilmesinin ardından yeni kulübü ile sözleşme imzalamak adına İstanbul’a gelecek.

Ahmed Hassan Kimdir?

5 Mart 1993 tarihinde dünyaya gelmiştir. 1.91 boyundadır. Santrafor olarak görev yapar. Mısır milli takımının formasını bugüne kadar 31 defa giymiştir. Milli forma ile altı gole imza atmıştır. Güncel Transfermarkt değeri 2.6 milyon Euro’dur.

Ahmed Hassan, 2021 – 2022 sezonunda kiralık olarak Konyaspor’da forma giyerek Türkiye’ye ilk adımını attı. Söz konusu sezonda Konyaspor forması ile Süper Lig’de toplam otuz maçta görev yaptı. Bu maçların 14’üne ilk 11’de başlarken 16 maçta oyuna sonradan girdi. Sahada bin 361 dakika kaldı. Güzel performansını sekiz gol ve dört asist ile süsledi. Bunun yanı sıra, 2021 – 2022 sezonunda diğer kulvarlar ile beraber toplam 38 maçta görev yaptı. Sezonu 11 gol ve dört asist ile tamamladı.

Ahmed Hassan’ın 2022 – 2023 sezonunda Alanyaspor’da görev yaptı. Akdeniz ekibinin forması ile Süper Lig’de toplam 24 maça çıktı. 21 maça ilk 11’de başlarken üç maçta oyuna sonradan girdi. Sahada bin 798 dakika kaldı. Sezonu on gol ve bir asist yaptı. Buna ek olarak, geçtiğimiz sezon diğer kulvarlar ile beraber toplam 26 maçta görev aldı. Fena olmayan bir performans ortaya koydu. Hatta, bir ara gol krallığında iddialı konuma geldi. Ahmed Hassan’ın bonservisi, güncel tarih itibariyle, Yunanistan’ın Olimpiakos kulübünde bulunuyor. Oyuncunun Olimpiakos ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024 tarihinde bitecek. Pendikspor, bu oyuncuyu yüksek ihtimalle bonservisi ile beraber kadrosuna katacak.

Pendikspor Adana Demirspor’a Konuk Olacak

Süper Lig’in yeni ekiplerinden birisi olan Pendikspor’un sezona nasıl bir başlangıç yapacağı merak konusuydu. İstanbul temsilcisi, 2023 – 2024 sezonunun ilk maçında Hatayspor ile karşı karşıya geldi. Söz konusu maçtan 5-1’lik mağlubiyet ile ayrıldı. Pendikspor; ikinci haftada Beşiktaş, üçüncü haftada Kasımpaşa, dördüncü haftada da Alanyaspor ile berabere kaldı. İstanbul temsilcisi, Süper Lig’in ilk dört haftasında üç puan toplamayı başardı. Güncel tarih itibariyle, 15’inci sırada yer alıyor.

Pendikspor, Süper Lig’in beşinci haftasında Adana Demirspor ile karşı karşıya gelecek. 16 Eylül 2023 Cumartesi gününün programında yer alan maçın başlama saati 20.00! Yeni Adana Stadyumu’nda oynanacak olan maç, Adana Demirspor olduğu kadar Pendikspor için de önem taşıyor. İstanbul temsilcisi, küme düşme hattından kurtulmak adına bu maçtan puan veya puanlar ile ayrılmak zorunda! Futbolseverleri, zevkli bir maç bekliyor.