Hatayspor’da Golcüler Fark Yaratıyor

Son yıllarda Süper Ligin istikrarlı takımlarından biri olan Hatayspor, bu sezon lige iyi bir başlangıç yapmasına rağmen son haftalarda inişli çıkışlı bir performans ortaya koydu. Hücum hattındaki oyunculara bakıldığında fiziksel ve dayanıklılık gibi özellikleri ön plana çıkışı Ömer Erdoğan’ın pres odaklı futbol anlayışını oluşturmasına yardımcı olurken, hücum oyuncularının bireysel performansları da üst seviyeye çıkmış oldu. Skor katkısını ağırlıklı olarak hücum oyuncularına yükleyen bu sistemde Ayoub El Kaabi, Mame Diouf, Saba Lobjanidze ve Dylan Saint Louis bireysel performanslarıyla fark yaratırken takımın skor yükünü taşıyan isimler oldu.

Hücum Hattının Özellikleri

Hatayspor takımının hücum hattına baktığımızda fizik gücü yüksek ve atletik yapıya sahip olan oyuncuların Süper Lig seviyesinde fark yarattığını görüyoruz. Ayoub El Kaabi, Saba Lobjanidze ve Dylan Saint Louis ligin en hızlı kenar forvet oyuncularından olurken, dayanıklılık, çalışkanlık gibi özellikleriyle Ömer Erdoğan’ın geçiş ve pres odaklı oyun sisteminin vazgeçilmez oyuncuları oldu. Takımın lideri Mame Diouf ise fiziksel gücüyle pivot santrafor rolünde hücum kurgusunun en önemli oyuncusu. Geçiş oyunundaki en önemli parça olan Diouf’un bağlantı ve sırtı dönük oyunda gerçekleştirdiği aksiyonlar takımın gol atması kadar değerli. Üstelik bağlantı oyununu hatasız yerine getirirken ceza sahası içindeki golcü önseziyle takımın skor yükünü taşıyan en önemli oyuncu konumunda. Ceza sahası içi veya dışı farketmeksizin komple bir yetenek setine sahip olan Diouf, her türlü pozisyonda sağ ayak, zayıf ayak veya kafa vuruşlarıyla skor üretebilen bitiricilik özelliği oldukça gelişmiş olan bir oyuncu. Orta sahadan veya savunmadan gol katkısı beklemeyen Ömer Erdoğan hücum hattındaki özellikli oyuncularından fazlasıyla faydalanmaya devam ediyor.

Hatasyspor’da Skor Katkısının Dağılımı

hatayspor

Bu sezon Süper Lig ve  Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 2 kulvarda 44 kez gol sevinci yaşayan Bordo beyazlılar, Ayoub El Kaabi, Mame Diouf, Saba Lobjanidze ve Dylan Saint Louis’dan 37 gol katkısı aldı. Hücum oyuncularından neredeyse tamamına yakın gol katkısı alan Ömer Erdoğan, oyuncuların bireysel performansını da yukarıya çektiğini kanıtlamış oldu.

Bu sezon Bordo beyazlı formayla Süper Lig’de 21 maça çıkan Ayoub El Kaabi 1552 dakika süre aldı. Sağ kenar, sol kenar ve santraforda görev alan Faslı oyuncu, ligde 12 gole imza attı ve takımın en golcü oyuncusu konumunda. Takımın en golcü ikinci oyuncusu ise Mame Diouf. Bu sezon ligde 25 karşılaşmaya çıkan tecrübeli forvet 10 gol 2 asistlik performans sergiledi. Maç başına 1,6 şut çeken Diouf, maç başına 1,0 oranında isabetli şut çekiyor. Atletik yapısıyla fark yaratan Saba Lonjanidze ise bu sezon 6 gol 6 asistlik performans sergiledi. Takımın en hızlı oyuncularından biri olan Dylan Saint Luis ise ligde 4 gol 5 asistlik skor katkısı sağladı.