Hatayspor İzmir’de Galibiyet Arıyor

Süper Lig’de 16’ıncı haftanın açılış maçı oldukça heyecan verici bir karşılaşmaya sahne olacak. Uzun bir aradan sonra yükseldiği Süper Lig’e iyi bir başlangıç yapan ancak uzun bir zamandan beri galibiyete hasret olan Altay, sezonun en iyi futbol oynayan takımlardan birisi olan ancak son haftalarda form grafiği iyiden iyiye düşen Hatayspor’u kendi sahasında konuk edecek.

10 Aralık Cuma günü oynanacak maç öncesi Altay topladığı 18 puanla 14’üncü sırada yer alırken, Hatayspor 26 puanla 4’üncü sırada bulunuyor.

İzmir’de Zorlu Maç Hatayspor ve Altay

Süper Lig’in 15’inci haftasında kendi sahasında Başakşehir’i konuk eden Hatayspor, Emre Belözoğlu ile birlikte muazzam bir yükselişe geçen rakibi karşısında pek varlık gösteremediği maçtan 3-0 mağlup ayrıldı ve oynadığı son 2 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı.

Ömer Erdoğan’ın öğrencileri önce Sivas sonra da Başakşehir ile karşılaştıkları maçlarda rakip fileleri havalandırma sevinci yaşayamazken kalelerinde tam 7 gol gördü ve bu durum Hataylı taraftarları bir hayli endişelendirdi.

Süper Lig’in 12’inci haftasında Adana Demirspor’a mağlup olduktan sonra Antalyaspor karşısında kendisinden beklenene yakın bir performans göstermeyi başaran Hatay temsilcisi, son iki maçtaki kötü performanstan sonra Altay deplasmanında oynanacak maçla birlikte tekrar eski performansına dönmeyi umuyor.

Bülent Cevahir, Mehdi Boudjemaa, Onur Ergün, Burak Çamoğlu, Sadık Baş ve Adama Traore’nin sakatlıkları nedeniyle forma giymesi beklenmeyen maçta Altay karşısında galibiyet arayacak olan Hatay, üst sıralardaki yerini koruyabilmek adına puan kayıplarına dur demeli çünkü bu maçtan sonra oynayacakları maçlar onlar için daha zorlu geçme potansiyeline sahip.

Hatayspor, 10 Aralık günü oynanacak Altay maçından sonra sırasıyla Trabzonspor, Konyaspor ve Giresunspor ile karşı karşıya gelecek ve devre arasına girecek.

Altay Galibiyeti Unuttu

Süper Lig’de 16’ıncı haftanın açılış maçında Hatayspor’u konuk edecek olan Altay, 8 maçtan bu yana galip gelmeyi başaramıyor. Oynadığı son 8 maçta 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik alarak toplamda 21 puan kaybeden İzmir temsilcisi, 8’inci haftada Gaziantep FK maçı ile başlayan kötü serisi öncesi 3’üncü sırada yer alırken, şu an 14’üncü sıraya kadar gerilemiş bulunuyor.

Son 2 haftada Başakşehir ve Galatasaray ile karşı karşıya gelen ve iki maçtan da beraberlikle ayrılan Altay, özellikle Galatasaray karşısında takdir edilesi bir oyun oynadı ancak aynı oyunu Hatay karşısında oynaması pek mümkün olmayabilir.

İyi başladığı maçlarda delici hücum gücüyle rakibini hemen tarumar edebilen bir takım olan Hatayspor, Altay’ın sezon başından bu yana yaşadığı savunma zafiyetlerini değerlendirmesi durumunda Altay için oldukça sıkıntılı dakikalar söz konusu olabilir.

Bununla birlikte İzmir temsilcisinin de son iki maçında 7 gol yiyerek mağlup olan Hatay’ın gerileyen savunma performansı karşısında Galatasaray maçındaki gibi organize olarak çıkacağı ataklar oldukça ilginç sahnelere sebep olabilir. İki takım arasındaki heyecan verici maç sonucu ne olursa olsun futbolseverlere keyif vaat ediyor.