Hatay’da Puanlar Paylaşıldı, Hatayspor 1 Puan Aldı

Süper Lig’de 2021-22 sezonunun birinci hafta karşılaşmasında Hatayspor ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Hatay Atatürk Stadyumu’nda oynanan ve hakem Arda Kardeşler’in yönettiği karşılaşma 1-1’lik beraberlikle sonuçlandı ve 2021-22 sezonunda berabere biten ilk maç olarak kayıtlara geçti.

2020-21 sezonunda ilk kez yükseldiği Süper Lig’de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Hatayspor, yeni sezondaki ilk maçında evinde Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı.

Kasımpaşa, maçın 18. Dakikasında Valentin Eysseric ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. Hatayspor, maçın 72. Dakikasında yeni transferi Saba Lobjanidze ile beraberliği sağladı. Maçta başka gol olmayınca iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı.

Kadrolar

Ömer Erdoğan yönetimindeki Hatayspor maça kalede Munir, defansta Kamil Ahmet Çörekçi, Onur Ergun, Burak Öksüz ve Sam Adekugbe, orta alanda Mehdi Boudjemaa, Ruben Ribeiro ve Emre Çolak, ileri uçta ise Dylan Sainy-Louis, Mohammed Kamara ve Mame Biram Diouf on biriyle başladı.

Hatayspor’da 64. Dakikada Mohammed Kamara’nın yerine Adama Traore ve Emre Çolak’ın yerine Saba Lobjanidze, 88. Dakikada ise Mame Biram Diouf2un yerine Bertuğ Özgür Yıldırım oyuna dahil oldu.

Şenol Can yönetimindeki Kasımpaşa ise maça kalede Harun Tekin, defansta Mortadha Ben Ouannes, Tarkan Serbest, Jeffrey Bruma ve Florent Hadergjonaj, orta alanda Loret Sadiku, Valentin Eysseric ve Haris Hajradinovic, ileri uçta ise Kevin Varga, Yusuf Erdoğan ve Umut Bozok on biriyle başladı.

Kasımpaşa’da 77. Dakikada Kevin Varga’nın yerine Michal Travnik ve Valentin Eysseric’in yerine Ahmet Engin, 81. Dakikada Umut Bozok’un yerine Nicolai Jörgensen ve 86. Dakikada Loret Sadiku’nun yerine Doğucan Haspolat ile Yusuf Erdoğan’ın yerine Mickael Tırpan oyuna dahil oldu.

İstatistik

Yeni sezonun ilk maçında Hatayspor deplasmanında puan almayı başaran Kasımpaişa, %44 oranında topla oynadığı maçta 11 şutta 4 isabet bulup 3 korner kullandı. Ev sahibi Hatasypor ise baskılı bir oyun oynadı ve %56 oranında topa sahip olduğu karşılaşmada rakip kaleye gönderdiği 10 şutta 2 isabet buldu. Hatayspor, 7 kez köşe vuruşu kullandı.