Gaziantep FK Kamerunlu Stoperin İşini Bitirdi

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi dolayısıyla ligden çekilme kararı alan Gaziantep FK, altı aylık aranın ardından Süper Lig’e geri döndü. Takdir edersiniz ki, Gaziantep FK’nın Süper Lig’deki diğer kulüplere kıyasla daha mütevazi bir kadrosu bulunuyor. Bu durum, kırmızı siyahlı takımın ligde kalma şansını azaltıyor.

Takım Yeni Sezona Kötü Başladı

TRENDYOL SÜPER LİG’İN İLK HAFTASINDA FENERBAHÇE, SAHASINDA KARŞILAŞTIĞI GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ’NÜ 2-1’LİK SKORLA MAĞLUP ETTİ. (SAMET YALÇIN/İSTANBUL-İHA) Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Gaziantep Futbol Kulübü’nü 2-1’lik skorla mağlup etti.

Gaziantep FK, 2023 – 2024 sezonunun ilk maçında deplasmanda Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. 13 Ağustos 2023 gününün programında yer alan maçın favorisi tahmin edebileceğiniz üzere Fenerbahçe idi. Sarı lacivertli takımın maçtan farklı bir galibiyet ile ayrılacağı düşünülüyordu. Ancak, Gaziantep FK, maçın ilk yarısında 2-0 geriye düşmesine ve bir de on kişi kalmasına rağmen fena olmayan bir performans ortaya koydu. Yine de Fenerbahçe’nin bu maçı 2-1 kazandığını söyleyebiliriz.

Kırmızı siyahlı takım, Süper Lig’in ikinci haftasında kendi sahasında Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Bu maçı da 3-1 kaybetti. Gelelim üçüncü haftaya! 25 Ağustos 2023 gününün programında yer alan ve sonucu merakla beklenen maçlardan birisi de Konyaspor ile Gaziantep FK arasında oynandı. Konyaspor, saha ve seyirci avantajını kullanarak bu maçı kazanmayı hedefliyordu. Öyle de oldu. Gaziantep FK, bu maçı 2-0 kaybederek taraftarlarını üzmeye devam etti.

Son olarak, milli ara öncesinde oynanan Galatasaray maçından bahsedelim! Gaziantep FK’nın güçlü rakibi karşısında işi bir hayli zordu. 2 Eylül 2023 gününün programında yer alan maçın favorisi Galatasaray idi. Sarı kırmızılı takım, Gaziantep FK’yı Mauro Icardi (2) ve Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle 3-0 yenerek haftayı galibiyet ile kapattı.

Gaziantep FK’nın Yeni Teknik Direktörü Marius Sumudica Oldu

Süper Lig’de çıkmış olduğu dört maçı da kaybeden Gaziantep FK’da bir şeylerin değişeceği belliydi. Yönetim, takımın ligin dibine demir attığının farkındaydı. Bu durumun devamı halinde küme düşme tehlikesinin yaşanacağı kesindi. Kulüpte tahmin edilen bir olay gerçekleşti. 41 yaşındaki teknik adam Erdal Güneş ile yollar ayrıldı.

Futbolseverler, takımın yeni teknik direktörünün kim olacağını merak ediyorlardı. Bir dönem Gaziantep FK’da çalışan ve Süper Lig tecrübesi bulunan Marius Sumudica, sezonun kalan kısmında Gaziantep FK’da görev yapacak. Rumen teknik adam, takımını alt sıralardan kurtarmaya çalışacak.

Nicolas N’Koulou’nun Yeni Adresi Gaziantep FK Oldu

Gaziantep FK, bir yandan da transfer çalışmalarını sürdürüyor. Kırmızı siyahlı takımın kadrosuna kattığı bir diğer isim Nicolas N’Koulou oldu. 1990 doğumlu oyuncu ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalandı. 1.84 boyundaki oyuncu stoper olarak görev yapıyor. Güncel Transfermarkt değeri bir milyon Euro! Gaziantep FK, oyuncuyu bedelsiz bir şekilde kadrosuna kattı.

Nicolas N’Koulou; geçtiğimiz sezonu Yunanistan’ın Aris Selanik kulübünde geçirdi. Bu takımın formasını 17 defa giydi. Sahada bin 104 dakika kaldı.