Galatasaray Transferin Son Gününde İki İsim İle İmzaladı

Sarı kırmızılı takım Galatasaray süper lig ve Şampiyonlar liginde yoluna devam ediyorlar. Lige Kayserispor beraberliği ile başlayan sarı kırmızılı takım sonrasında Trabzonspor’ u 2 – 0, Gaziantep FK ‘yı ise 3 – 0 mağlup ederek milli araya galibiyet ile gitmişlerdi.

Şampiyonlar liginde ise gruplara kalan sarı kırmızılı takım devler ligi için kadrosunu transferin son gününde kadrosunu iki önemli isim ile güçlendirdiler.

Transferin son günün de İngiliz ekibi Tottenham’ dan orta sahaya 26 yaşındaki futbolcu Tanguy Ndombele ile beraber 27 yaşındaki stoper Davinson Sanchez’i kadrosuna kattılar.

İki isim de sarı kırmızılı takımın sezon içinde adı geçen oyunculardan olmuşlardı. Transferin son gününde yapılan bu transferler ile beraber sarı kırmızılı takım bu sezon ki transfer sürecini de tamamlamış oldular.

İki ismin takıma katılması ile özellikle Şampiyonlar liginde 3 lü stoper de Davinson Sanchez, Nelsson, Abdülkerim ile beraber bir üçlü stoper olarak alternatif olarak düşünüle bilir.

ORTA SAHAYA BEKLENEN TAKVİYE FRANSIZ OYUNCU NDOMBELE

Sarı kırmızılı takımın yaz transfer sezonun da en çok merak edilen transfer bölgelerinden birisi olan orta sahada 8 numara için transferin son gününde 26 yaşındaki futbolcu Tanguy Ndombele, ile anlaşan sarı kırmızılı takım beklenen transferini de gerçekleştirdi.

Fransız oyuncu Tanguy Ndombele Tottenham’dan bu sezon için bedelsiz kiralandı.

Galatasaray satın alma opsiyonlu kiraladığı Ndombele için 2025 yılından itibaren 5 yıla yayılmış şekilde 15 milyon Euro bedelle kadrosuna kattı. Futbolcuya ise 2023 – 2024 sezonu için net 3.136.000 Euro sezonluk ücret ödenecek.

Fransız oyuncu Tanguy Ndombele komple bir orta saha oyucusu. Galatasaray ın kadroda ki ihtiyaçları üzerine tam uyumlu orta saha. Dripling özelliği hat kırıcı pasları top taşıma özelliği ile sarı kırmızılı takımın orta sahada ki ihtiyaçları üzerinde profiline uygun en önemli oyunculardan birisi.

Orta alan da kalabalık anın da ilk kontrol pres kırıcı top ile çıkma ve top ile baskı altında dripling ile çıkışları çok hızlı etkili bir oyuncu. Dar alan da ki becerisi yeteneği olurken fiziksel olarak ise 3 – 4 oyuncu ile mücadele ede bilen oyuncu orta alanda sarı kırmızılı yukarı çıkaracak.

Kısaca baktığımız da orta sahada güçlü, pas becerisi, oyun görüşü ileri yönlü oyunu pas isabet oranı üst seviyede.

DAVİNSON SANCHEZ STOPERDE REKABETİ ARTTIRIR

Galatasaray’ın yeni transferi 27 yaşındaki futbolcu Davinson Sanchez, sarı kırmızılıların tarihindeki 7. Kolombiyalı futbolcu oldu.

Avrupa da Nüfuslu bir oyuncu olan 27 yaşındaki futbolcu Davinson Sanchez komple bir stoper.

Savunmada rakibi önde karşılaşmada Nelsson göre daha etkili olan Davinson Sanchez duran toplar da ki ceza sahsı içinde ki hareketliliği de dikkat çekiyor.