Fenerbahçe 3 – 1 Trabzonspor

Süper Lig’in 34. haftasında sarı laciverti takım Fenerbahçe kendi sahasında ligin son şampiyonu olan bordo mavili takım Trabzonspor ile karşı karşıya geldiler.

Sarı lacivertli takım Fenerbahçe rakibini 3 – 1’ lik skor ile mağlup ederek bu sezon ilk derbi galibiyetini aldılar.

Fenerbahçe’ ye galibiyet, getiren golleri ilk yarıda 11’ dakikada M. Batshuayi, ikinci yarıda 58’ dakikada Luan Peres ve 71’ dakikada takımın golcüsü olan E. Valencia’ dan geldi.

Konuk bordo mavili takım Trabzonspor ‘un tek golü ise ikinci yarıda 80’ dakikada penaltıdan M. Trézéguet’ den geldi.

Sarı lacivertli takım da kırmız kart cezası olan İrfan can Kahveci bu karşılaşmada takımını yalnız bıraktı.

Karşılaşma sonunda alınan bu sonuçlar ile beraber sarı lacivertli takım Fenerbahçe 71 puana yükselerek 2. Sırada ki yerini korudular. Bordo mavili takım ise 48 puan da kalarak 8. Sıraya düştüler.

Süper Lig’in gelecek 35. Haftasında sarı lacivertli takım hükmen galibiyet ile + 3 puan ile geçecekler. Bordo mavililer ise kendi sahasında Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelecekler.

FENERBAHÇE BU SEZON İLK DERBİSİNİ KAZANDI

Sarı lacivertli takım Fenerbahçe Süper Lig’in 34. Haftasında konuk ettiği Trabzonspor ‘u mağlup ederek bu sezon ki ilk derbi galibiyetini aldılar.

Rahat bir oyun ile 3 – 0 öne geçerek eline alan sarı lacivertli takım maçın sonunu getirmedeki sorunları devam etti.

Fenerbahçe daha iyi hazırlandığı karşılaşmada oyun olarak gene güven vermeyen bir oyun ile sahada olurken Jorge Juses kadro kurmada gene sıkıntılar çektiği belli oldu ki kendi yarı alanında çok rahat alanlar bırakan Trabzonspor ‘ da kötü olunca sonucu alamadılar.

Bordo mavililer de de beklenmedik ilginç oyun içinde oyuncu yerleştirmesi biraz oyuncuların saha içinde savrulmasına neden oldu.

Jorge Juses takımı geri çekinde ikinci yarıda takımı biraz daha geriye çekince Trabzon daha rahat oynamaya başladı ki özellikle sarı lacivertli takımın geri çekilmesinden sonra Luan Peres ‘in arkasına yardım gelmeyince oraya daha çok oynarken pozisyonları da yakaladılar. Bunları1 – 0 sonrasında Fenerbahçe nin bu kadar geri çekilmesi yani formda bir Trabzonspor’ un bunları çok net değerlendirebilirdi.

Fenerbahçe ‘ nin geriye çekilmesi ile Hırvat teknik adam ikinci yarıda daha önce oynaması pahalıya patladı ki kalesinde gördüğü iki gol de de bunun bedelini ödediler.

Şampiyonluk yarışında yoluna devam eden Fenerbahçe Galatasaray ‘ın şampiyonluk kutlamalarını 1 hafta daha ertelemiş oldular.

ARDA GÜLER BUGÜN SAHANIN KÖTÜLERİNDEN OLDU

Fenerbahçe ‘nin ilk golünde akıl dolu bir pas veren Arda onun dışında bugün sahada yoktu diye biliriz. Çok fazla topu ezen genç yıldız sorumluluk almak isterken hatalara neden oldu.

Karşılaşmada ilk yarıda sadece 13 top kaybı yapan Arda kötü bir oyun gösterdi bize.