Beşiktaş Ayos Ankara Deplasmanından Mağlubiyet ile Dönüyor

Vodafone Sultanlar Ligi heyecanına 21 Ekim 2023 Cumartesi günü oynanan maçlar ile devam edildi. Günün sonucu merakla beklenen maçlarından birisi de PTT ile Beşiktaş Ayos arasında oynandı. Saat 15.00’te başlayan maça Başkent Voleybol Salonu ev sahipliği yaptı.

PTT – Beşiktaş Ayos, sıradan bir maç gibi gözükebilir. Fakat, bu maçı özel kılan bir detay mevcut! Her iki takım da sezona iyi başladı. Bilhassa Beşiktaş Ayos, Sultanlar Ligi’nin yeni ekiplerinden birisi olmasına rağmen ilk iki maçta ümit verdi. Voleybol severler, bu maçtan çıkacak sonucu merakla bekliyorlardı.

Beşiktaş Ayos Favori Olarak Gösteriliyordu

Beşiktaş Ayos, yeni sezon öncesinde iddialı adımlar attı. Takımın başına Gianni Caprara getirildi. İtalyan antrenör, daha önce de ülkemizde çalışmıştı. Eczacıbaşı Dynavit ile 2015 – 2016 sezonunda CEV Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk yaşamıştı. Voleybol severler, Gianni Caprara’nın Beşiktaş Ayos’ta nasıl bir performans ortaya koyacağını merak ediyorlardı. Beşiktaş yönetimi, transferde de güzel işler yaptı. Jovana Brakocevic, Gizem Güreşen, Bahar Toksoy Guidetti, Çağla Akın gibi Sultanlar Ligi’nde fark yaratacak türden isimler kadroya katıldılar.

Beşiktaş Ayos, sezonun ilk maçında Sarıyer Belediyesi ile karşı karşıya geldi. Zor geçmesi beklenen bu maçı 3-2 kazandı. Taraftarlarına son derece güzel bir maç izletti. Beşiktaş Ayos’un ikinci haftadaki rakibi Vakıfbank idi. Voleybol severler, Vakıfbank’ın bu maçı çok rahat bir şekilde kazanacağını düşünüyorlardı. Ancak, öyle olmadı. Beşiktaş Ayos, bu maçta harika bir performans ortaya koydu. Bilhassa Victoria Demidova’nın performansı taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı. Yine de Vakıfbank’ın bu maçı 3-2 kazandığını söylemeliyiz. Beşiktaş Ayos bir puanla yetinmek zorunda kaldı.

Beşiktaş Ayos, PTT karşısında favori olan taraftı. Gianni Caprara, takımını bu maçta sahaya beklenen bir ilk altı ile çıkardı. Çağla Akın, Jovana Brakocevic, Fulden Ural, Victoria Demidova, Bahar Toksoy Guidetti ve Ekaterina Efimova; Beşiktaş’ın ilk altısını oluşturan isimlerdi.

PTT Saha ve Seyirci Avantajından Faydalanmak İstiyordu

Tıpkı Beşiktaş Ayos gibi sezona fena olmayan bir başlangıç yapan PTT’nin hedefi güzel gidişatını Beşiktaş Ayos karşısında da devam ettirmek idi. Güncel tarih itibariyle, takımı, Tolga Ateş çalıştırıyordu. Ankara ekibi, Beşiktaş Ayos karşısında sahaya beklenen bir ilk altı ile çıktı. Sladjana Mirkovic, Yasemin Özel, Payton Caffrey, Hümay Fırıncıoğlu, Hande Naz Sunar ve Maja Savic, bu maçta PTT’nin ilk altısını oluşturan isimlerdi.

PTT Beşiktaş Ayos Karşısında Zorlanmadı

Maçın favorisi her ne kadar Beşiktaş Ayos olsa da maça daha iyi başlayan taraf PTT oldu. Ev sahibi ekip, rakibine kıyasla hem hücumda hem de defansta daha iyi bir oyun ortaya koydu. Maçı 3-1 kazandı. En skorer isim kaydettiği 22 sayı ile Payton Caffrey oldu.